fbpx
Сьогодні
16:31 14 Тра 2022

На Рівненщині СБУ заблокувала регіональний осередок "партії Шарія"

Служба безпеки у Рівненській області заблокувала діяльність місцевого осередку "партії Шарія"

Про це інформує пресслужба СБУ.

Як зазначили правоохоронці, було викрито понад 300 осіб, які проводили спеціальні інформаційні операції на користь РФ.

У СБУ додали, що пропагандисти умисно поширювали маніпулятивну та викривлену інформацію про війну та події в Україні через соціальні мережі, регіональні інтернет-ресурси та Telegram-канали.

Наразі всі канали, через які поширювалася ворожа пропаганда, заблокували, а з викритими особами проводяться відповідні слідчі дії, повідомили у службі.

Крім того, СБУ фіксує активізацію російських спецслужб із вербовки українських дітей, щоб зробити з них своїх інформаторів. Так, на Волині та Донеччині викрили чотирьох неповнолітніх.

У Луцьку у телефонах трьох підлітків, які постійно крутилися біля одного з блокпостів, виявили багато знімків Луцького військового аеродрому та ремонтного пункту, а також переписку з невідомими російськими абонентами.

"Невідомі" розпитували у школярів про ситуацію, намагаючись вивідати інформацію про розташування військових об'єктів, військової техніки та озброєння.

А у Новолуганську через Telegram окупант встановив контакт з неповнолітньою українкою. Він пообіцяв "гонорар" за інформацію про позиції ЗСУ на території селища та фото місць обстрілів.

Довідка.

5 травня стало відомо, що в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія.

СБУ підозрює його за двома статтями КК: ст. 111 (Державна зрада) і ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Пізніше суд в Іспанії відпустив Шарія під підписку про невиїзд до тих пір, поки Україна не попросить про його екстрадицію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: