fbpx
Сьогодні
Фото 09:55 14 Тра 2022

На Луганщині окупанти зруйнували понад 50 будинків Гірської та Попаснянської громади, - ОВА

Фото: Луганська ОВА / Telegram

Більше 50 будинків зруйнували росіяни у населених пунктах Гірської та Попаснянської громад, у Лисичанську влучили в будівлю заводу

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Луганської ОВА.

"Приблизно таку кількість житла в цих громадах ми втрачаємо щодня.

Слідом за містом Попасна росіяни знищують й прилеглі населені пункти. Їм не потрібні люди та їх домівки – виключно територія, яку ворог перетворює на пустелю.

Луганщина обстріл росією

Фото: Луганська ОВА / Telegram

Половина із 30 обстрілів протягом 13 травня зафіксована саме там.

Зранку мали щонайменше п'ять зруйнованих будинків у Троїцькому, п'ять – у Вікторівці, 11 – у Комишувасі. Вдень: п'ять – у Новозванівці, п'ять – у Врубівці, 10 – у Золотому.

Ближче до вечора: по п'ять у Тошківці та Катеринівці", наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Луганщина обстріл росією

Фото: Луганська ОВА / Telegram

Очільник Луганщини повідомив, що впродовж дня пошкоджень зазнали сім багатоповерхівок у Сєвєродонецьку та одна в Рубіжному, де також зруйновані два приватні будинки.

У Лисичанську в результаті артилерійського обстрілу росіян сталося руйнування адміністративної будівлі заводу гумових технічних виробів.

Луганщина обстріл росією

Фото: Луганська ОВА / Telegram

Втім, в районі Рубіжного ворог продовжує здійснювати активний вогневий вплив – руйнувань може бути набагато більше, відзначає Сергій Гайдай. Також росіяни вели штурмові дії у напрямках Золотого та Комишувахи.

Як повідомляла Рубрика, на фронті Луганщини і Донеччини за добу відбито 10 атак ворога. Наші військовослужбовці знищили п'ять танків, п'ять артилерійських систем, шість одиниць бойової броньованої техніки, сім ворожих автомобілів.

Підрозділи ППО збили три безпілотних літальних апарати типу "Орлан-10".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: