fbpx
Сьогодні
15:00 14 Тра 2022

Міністри закордонних справ країн G7 обіцяють посилити ізоляцію росію та дати Україні "скільки потрібно" зброї

Міністри закордонних справ країн Групи семи пообіцяли посилити економічну та політичну ізоляцію росії

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністрів.

У виданні також зазначили, що країни G7 продовжать постачання зброї Україні та будуть працювати над зменшенням глобальної нестачі продовольства, спричиненої війною.

Після зустрічі на курорті Вайссенхаус на Балтійському морі топ-дипломати з Великої Британії, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Японії, США та Європейського Союзу також пообіцяли продовжувати військову та оборонну допомогу Україні "скільки буде потрібно".

Міністри МЗС додали, що їх країни продовжать боротися з російською дезінформацією.

Вона спрямована на те, щоб звинуватити Захід у проблемах постачання продовольства по всьому світу через економічні санкції проти Москви.

До того ж, закликали Китай не допомагати Москві та не виправдовувати війну росії.

Міністри вважають, що ключем до посилення тиску на росію є заборона або поетапна відмова від закупівлі російської нафти країнами-членами ЄС.

Очікується, що наступного тижня Євросоюз досягне угоди з цього питання, навіть якщо Угорщина й надалі виступатиме проти цього.

"Ми будемо прискорювати наші зусилля, щоб зменшити та припинити залежність від російських поставок енергоносіїв якомога швидше, спираючись на зобов'язання G7 щодо поступового припинення або заборони імпорту російського вугілля та нафти", – повідомляють у заяві.

"Ми ніколи не визнаємо кордони, які росія намагалася змінити за допомогою військової агресії. І будемо підтримувати нашу участь у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим" – заявили міністри.

Як повідомляла Рубрика, країни G7 планують виділити Україні до 30 млрд євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: