fbpx
Сьогодні
08:50 14 Тра 2022

Хорватський парламент прийняв закон про запровадження євро у країні з початку 2023 року

Хорватський парламент 13 травня схвалив закон, який передбачає запровадження у країні євро з 1 січня 2023 року

Про це повідомляє The Associated Press, пише Рубрика.

Як зазначає видання, за відповідну ініціативу проголосували 117 депутатів, 13 виступили проти.

У The Associated Press додали, що після запровадження євро у країні декілька місяців триватиме перехідний період, під час якого люди зможуть користуватися двома валютами — євро та хорватською куною.

Як повідомили у виданні, Хорватія стала членом Європейського Союзу у 2013 році, проте її економіка залишається однією з найменш розвинених у ЄС.

Зокрема, праві партії хорватського парламенту виступали проти запровадження євро, заявляючи, що це може посилити бідність та створить тиск на громадян.

Економіка Хорватії залежить від доходів від туризму протягом літніх місяців. Країна приваблює сотні тисяч європейських та інших глобальних туристів щосезону.

Наразі з-поміж 27 країн ЄС євро запровадили у 19 країнах.

До того ж, у Швеції, Польщі, Чехії, Угорщині, Хорватії, Румунії, Болгарії та Данії продовжують використовувати власні валюти.

Як повідомляла Рубрика, 8 травня до Києва прибули з візитом прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович та міністр закордонних справ Гордан Грлич Радман.

Пленкович 8 мая мав заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єром Денисом Шмигалем, спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

Як наголошують, на зустрічах обговорили наслідки російської агресії для України, подальшу підтримку з боку Хорватії та просування України на шляху до ЄС.

Останній раз перед цим Пленкович був в Україні у грудні 2021 року.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: