fbpx
Сьогодні
13:12 13 Тра 2022

Президент України вважає, що путін вже не зможе зберегти своє лице, але ще може зберегти роcію

Президент України Володимир Зеленський вважає, що президент російської федерації володимир путін вже не зможе зберегти своє лице, але йому варто було зробити все, аби зберегти очолювану ним країну, від якої відвертаються у світі.

Про це він сказав в інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1.

"Я не думаю, що він зможе зберегти лице. І, чесно кажучи, я не думаю, що буде майбутнє з цією людиною. Мені здається, нам треба думати, що буде у майбутньому з росією. Я, як Президент України, перш за все думаю про те, що буде у нас, адже це наші сусіди та в будь-якому випадку після нас прийдуть інші президенти, після них – інші", – сказав Зеленський.

Він додав, що будуть змінюватися покоління, бо ніхто нікуди не переїздить, бо у кожної країни є свої землі та є кордони. Глава держави наголосив на тому, що цією війною росія зробила історичну завісу. Відтепер відносини двох держав колись, можливо, будуть відновлювати майбутні покоління.

"Зберегти лице… Йому треба, я вважаю, на сьогодні зберегти його державу. Я не повинен про це думати, це їхня держава та їхнє суспільство, але маю право, бо ви мені поставили питання, тому я відповідаю. Зберегти державу. Вони повинні зберегти те, що було, до речі, побудовано не ними, не цією політичною владою, а було побудовано до цього. Сто, двісті, триста років тому, п'ятсот років тому", – сказав глава держави, відповідаючи на запитання журналіста.

Зеленський додав, що нині через дії путіна весь світ відвертається від розуміння про те, що це за країна, яка у них історія, навіть за кордоном від російськомовних громадян люди відвертаються.

"Захищаючи російську мову, як він каже, він ставить хрест на ній. У нас багато людей розмовляло російською та зараз розмовляють, а вже не хочуть. Уявіть собі, люди із цим жили, а зараз не хочуть. Він своїми діями відвертає і від мови, і від їхньої культури, і від їхньої історії. І люди не хочуть цього чути", – сказав Президент України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: