fbpx
Сьогодні
09:30 13 Тра 2022

Окупанти під прикриттям обстрілів намагаються прорватися на "Азовсталь"

English version here

російські війська під прикриттям обстрілів намагаються прорватися на територію металургійного комбінату "Азовсталь", де тримають оборону українські бійці гарнізону Маріуполя.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Телеграмі.

"Маріуполь. Азовсталь. Окупанти під прикриттям обстрілів намагаються по землі прорватись всередину заводу. Практично в прямому етері. Ситуація день у день стає складнішою", – йдеться у повідомленні.

Довідка

Бійці полку "Азов" разом з побратимами понад 75 днів тримають оборону в Маріуполі.

В укриттях заблокованого ворогом заводу "Азовсталь" перебуває близько 600 важкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що спецоперація з евакуації з "Азовсталі" почнеться з порятунку важкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Раніше Україна запропонувала росії обміняти важкопоранених бійців із "Азовсталі" на полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених.

За словами віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, військовим шляхом деблокувати "Азовсталь" наразі неможливо.

Захисники "Азовсталі" здаватися в полон не збираються, а росіяни не погоджуються на процедуру "екстракшн".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: