fbpx
Сьогодні
13:52 12 Тра 2022

Ватажок "ДНР" Пушилін відкинув можливість екстракції військових із "Азовсталі"

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін підтвердив, що російські сили продовжують спроби захоплення заводу "Азовсталь" у Маріуполі

Про це заявив Пушилін у коментарі російським пропагандистам, якого цитують "Новости Донбасса".

Він також зазначив, що відкидає можливість екстракції українських військовослужбовців звідти.

"Там (на "Азовсталі" – ред.) уже все планомірно йде, все зрозуміло. Цивільних немає, тому наші підрозділи можуть з холодною головою, зі зрозумілими розрахунками можуть виводити цю ситуацію до логічного завершення.

Чому вони вирішили, що на це повинні звертати увагу зовнішні сили? І щодо нас, і щодо росії… Я говорю про всілякі екстракшени.

Послухайте, але ж це не екстрадиція. Вони намагаються дійти до почесної капітуляції. Але яка почесна капітуляція? Чому ми повинні цим шляхом піти?", повідомив Пушилін.

Ватажок "ДНР" також хоче, щоб захисники "Азовсталі" "склали зброю і пішли під трибунал".

Довідка

Як повідомляла Рубрика, командир морпіхів звернувся до Ілона Маска по допомогу в евакуації з маріупольського комбінату "Азовсталь".

Нагадаємо, 7 травня Сергій Волина заявив, що захисники опинилися у пекельному реаліті-шоу, за яким спостерігає увесь світ. І вони все ще сподіваються, що рішення про їх порятунок буде ухвалене.

Українська сторона пропонує росіянам обміняти важкопоранених українських військових, які лишаються на "Азовсталі", на полонених військових РФ. Домовленості ще немає. Переговори тривають.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату "Азовсталь" евакуйовано.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати.

Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", Національної гвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: