fbpx
Сьогодні
16:07 12 Тра 2022

В Україні запроваджують процедуру одночасного оформлення закордонного і внутрішнього паспортів: подробиці

В Україні  одночасно оформлятимуть  ID-картку та закордонний паспорт

Про це голова міграційної служби Наталія Науменко повідомила на брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ.

Як зазначила очільниця міграційної служби, уряд ухвалив відповідну постанову і майже все готово для її реалізації.

"Ми говоримо про експериментальний проєкт, який надасть можливість одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорту нашим громадянам.

Скористатися цією послугою громадяни зможуть після офіційного опублікування цієї постанови та врегулювання нами деяких технічних можливостей щодо її реалізації", повідомила Науменко.

Зі слів очільниці міграційної служби, новація дозволить спростити процедуру отримання громадянами внутрішнього та закордонного паспортів.

"Ми розуміємо, як важливо швидко й безпроблемно отримати нашим громадянам ці два документи в сучасних умовах. Громадяни зможуть приходити до міграційної служби не чотири рази, як це було донині, а два.

Щоб подати документи на ID-картку та закордонний паспорт, а потім одночасно отримати одразу два документи", наголосила Науменко.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні 7 травня затвердив експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: