fbpx
Сьогодні
12:21 12 Тра 2022

Російська війська почали блокувати підземні виходи з "Азовсталі", але захисники контратакують, - радник мера

English version here

Фото: Телеграм/"Азов"

У Маріуполі росіяни блокують підземні виходи з металургійного комбінату "Азовсталь"

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

Як зазначив радник мера, українські захисники вдаються до контратак.

"Вчора ворог не припиняв спроби штурму по землі. Основна мета – блокування виходів з системи підземних переходів, на які ворогу вказав зрадник.

Не дивлячись на це, наші захисники Маріуполя роблять спроби контратак, ризикуючи всім. Героїзму захисників Маріуполя немає достатньо потужного опису", повідомив Андрющенко.

Зі слів радника мера, одна з найбільших проблем для захисників – дрони.

Андрющенко додав, що якби був спосіб їх засліпити або саджати – українським воїнам було б набагато легше. І не лише в "Азовсталі".

Довідка

Як повідомляла Рубрика, командир морпіхів звернувся до Ілона Маска по допомогу в евакуації з маріупольського комбінату "Азовсталь".

Нагадаємо, 7 травня Сергій Волина заявив, що захисники опинилися у пекельному реаліті-шоу, за яким спостерігає увесь світ. І вони все ще сподіваються, що рішення про їх порятунок буде ухвалене.

Українська сторона пропонує росіянам обміняти важкопоранених українських військових, які лишаються на "Азовсталі", на полонених військових РФ. Домовленості ще немає. Переговори тривають.

Нагадаємо, що агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату "Азовсталь" евакуйовано.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати.

Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території Металургійного комбінату "Азовсталь".

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", Національної гвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: