fbpx
Сьогодні
07:59 12 Тра 2022

Командир морпіхів звернувся до Ілона Маска по допомогу в евакуації з маріупольського комбінату "Азовсталь"

English version here

Фото: TELEGRAM "АЗОВА"

Командир морських піхотинців, які боронять Маріуполь, Сергій Волина звернувся до американського винахідника Ілона Маска по допомогу в евакуації з "Азовсталі"

Про це повідомив Сергій Волина у Twitter та Facebook.

"Кажуть, ти був телепортований з іншої планети, щоб навчити людей вірити у неможливе. Наші планети знаходяться поряд, томущо я живий там, де практично неможливо вижити. Допоможи нам вийти з "Азовсталі" до третьої країни. Якщо не ти – то хто? Підкажи…

Звертаюся до кожної людини планети Земля, допоможіть зробити так, щоб Ілон побачив моє звернення".

Волина наголосив, що Ілон Маск "довів, що для нього не існує не вирішуваних завдань, що можливо все", "він ніколи не здається, як і ми".

Нагадаємо, 7 травня Сергій Волина заявив, що захисники опинилися у пекельному реаліті-шоу, за яким спостерігає увесь світ. І вони все ще сподіваються, що рішення про їх порятунок буде ухвалене.

Українська сторона пропонує росіянам обміняти важкопоранених українських військових, які лишаються на "Азовсталі", на полонених військових РФ. Домовленості ще немає. Переговори тривають.

Нагадаємо, що агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату "Азовсталь" евакуйовано.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати.

Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території Металургійного комбінату "Азовсталь".

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", Національної гвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: