fbpx
Сьогодні
14:58 11 Тра 2022

Війська рф намагаються прорватися танками на "Азовсталь": комбінат після бомбардувань палає

English version here

У Маріуполі металургійний комбінат "Азовсталь" російські загарбники наразі атакують не тільки авіацією та артилерією, але знову танками

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Рубрика.

Ворог намагається живою силою піти на прорив.

"Маріуполь. Азовсталь. На зараз…Азовсталь атакують не тільки з неба та артилерією, але знову танками і намагаються живою силою піти на прорив. Азовсталь знову палає після бомбардувань", зазначив Андрющенко.

Зі слів радника, ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що через відсутність цивільних на Азовсталі у нього розв'язані руки.

"Не знаю, якої ще більшої нелюдяності в атаках можна очікувати, але, мабуть, можна з оглядом на заяву… Якщо є пекло на землі – то воно саме там. Ми всі у невідплатному боргу перед Захисниками Маріуполя", – наголосив Андрющенко.

Він опублікував відео ворожих атак на меткомбінаті "Азовсталь".

Нагадаємо, що агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату "Азовсталь" евакуйовано.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати.

Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території Металургійного комбінату "Азовсталь".

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", Національної гвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: