fbpx
Сьогодні
20:35 11 Тра 2022

Війна завершиться тоді, коли Україна поверне свої території, - Зеленський

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що розв'язана росією війна завершиться тоді, коли Україна поверне свої території, людей, мир, свободу і право вибору.

Про це він зазначив під час онлайн-спілкування зі студентами французьких університетів.

"Війна закінчиться для українського народу тільки тоді, коли ми повернемо своє. Це є правда. Я відверто кажу: нам не потрібно зайвого… Ми хочемо повернути мир в нашу державу, на нашу землю", – сказав Президент.

Він розповів, що українці хочуть повернути свою землю, людей, свободу й право вибору.

"росія по черзі забирала, окуповувала всі наші права: право на нашу землю, право вибору, право вибору, врешті-решт ми дійшли до права жити", – зауважив Президент, додавши, що зараз "ми виборюємо наше життя – втрачаючи наше життя".

Зеленський наголосив на важливості того, щоб росія сіла за стіл перемовин і, за його словами, "зрозуміла невідворотність покарання і великої помилковості своїх кроків, які призведуть і вже призвели до катастрофічного майбутнього їх (росіян – ред.) культури, свідомості і їх держави, але це їх було рішення".

Він пояснив, що це має бути саме діалог, а не ультиматуми.

"Заради миру в Україні ми готові спілкуватися, аби це не було дуже пізно, тому що з кожною Бучею, з кожним Маріуполем, з кожним таким кроком, містом, де є десятки поховань, зґвалтувань і страждань, із кожним таким кроком можливості і бажання щодо дипломатичного вирішення цього питання втрачаються", – підкреслив Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: