fbpx
Сьогодні
09:54 11 Тра 2022

Канада надає Україні кібердопомогу і розвідувальні дані про кіберзагрози, - МЗС

English version here

Канада надає Україні кібердопомогу і розвідувальні дані про кіберзагрози, а також засуджує кібератаку росії напередодні військового вторгнення

Про це повідомила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, цитує Укрінформ.

"Канада рішуче засуджує руйнівну кібернетичну діяльність росії, направлену проти європейського телекомунікаційного сектору 24 лютого 2022 року. Канада приєднується до партнерів та союзників, приписуючи цю діяльність Росії", наголосила глава МЗС Канади.

"За оцінками Канади, за цим інцидентом стоять російські військові. Російське незаконне вторгнення до України, її шкідлива кібернетична діяльність та обурливі дезінформаційні кампанії – неприйнятні та мусять припинитися", додала Жолі.

Міністр закордонних справ підкреслила, що Канада "ділиться цінною розвідувальною інформацією стосовно кіберзагроз та надає цінну кібердопомогу Україні, намагаючись зміцнити оборону цієї країни проти російського невиправданого та незаконного вторгнення".

"Цей інцидент привертає увагу до послідовності руйнівних кібернетичних дій, які демонструють зневагу до заснованого на правилах міжнародного порядку.

Ці дії також свідчать про готовність росії безвідповідально використовувати свої кіберспроможності", резюмувала Жолі.

Нагадаємо, що у вівторок на сайті Європейської ради була оприлюднена Декларація високого представника ЄС від імені всіх 27 країн-членів Євросоюзу, яка теж засуджувала кібернетичний напад росії на Україну та об'єкти її критичної інфраструктури 24 лютого. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: