fbpx
Сьогодні
21:46 11 Тра 2022

Для підтримки України необхідно доносити до Західного світу реальну інформацію про війну, - Зеленський

Сьогодні для підтримки України необхідно доносити до Західного світу реальну інформацію про війну, в якій агресором є росія, а Україна дає їй відсіч.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час відеоконференції зі студентами французьких вищих шкіл та університетів.

Президент зазначив, що до Західного світу треба доносити, що український народ стійкий і реально захищає цінності, які сповідує світ. Хоча, визнав він, зрозуміти війну, якщо ти її не бачиш на власні очі, до кінця неможливо.

"Найголовніше — максимально донести ті страждання, які є в українців. Донести Західному світу, що всі ці страждання не тільки заради нас, але й заради всього світу", – наголосив він.

За словами Зеленського, це треба доносити до західних лідерів.

"Я завжди впевнений в суспільстві, я знаю, що народ підтримує. Але іноді політика різниться. І дуже важливо, щоб лідери були разом зі своїм суспільством. Суспільство більш рішуче, воно без бюрократії, воно одностайне, і тому важливо, щоб підтримка України була єдиним фронтом", – наголосив він.

Зеленський також підкреслив, що дуже важливо, "щоб між нами не було сірої зони".

"Немає балансу між Україною і росією в цій війні. Це питання цивілізацій. Це питання, хто почав війну — росія. Вона воює конкретно проти України, і воює конкретно на нашій землі, і конкретно вбиває нас. Ми відповідаємо на всі ці вбивства. Ми стріляємо по російських військових і також вбиваємо їх. Але немає чогось посередині, немає ніякого конфлікту, це – відкрита війна", – наголосив Зеленський.

Тому, на його переконання, необхідно доносити реальність.

"Не треба доносити позитив або навпаки. Ми не хочемо штучної правди. Я би хотів, щоб люди отримували реальність. І нам допоможуть. Тому що в цій реальності росія є агресор, а Україна дає їй відсіч", – заявив Президент України.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: