fbpx
Сьогодні
16:28 11 Тра 2022

Чотирирічну дівчинку Алісу, яку російські окупанти розлучили з мамою під час евакуації, передали рідним

Чотирирічну дівчинку Алісу, яку російські війська розлучили з матір'ю під час евакуації з заводу "Азовсталь", нарешті передали рідним

Про це повідомила керівниця Служби у справах дітей Запорізької області Антоніна Матвєєва, яку цитує "Радіо Свобода"

"Дівчинку наказом передано дідусеві. Зроблена була конференція з бабусею, рідною бабусею, яку вона впізнала. Бабуся перебуває у Польщі, тому відбулося відповідне спілкування.

Оформили документи, отримали дублікати свідоцтва про народження дівчинки. Дівчинка наразі вирушає з рідними, згідно наказу служби", зазначила Матвєєва.

Зазначимо, що це 36-й випадок, коли малолітні діти до 14 років, самі, без батьків, прибували під час евакуації до Запоріжжя.

Передісторія

Як повідомляла Рубрика, дівчинку розлучили із мамою під час евакуації. Про це повідомили захисники Маріуполя. Вони попросили світову спільноту втрутитись і повернути дитині маму.

Пізніше, омбудсмен Денісова зазначила, що дівчинку тимчасово прихистила у себе працівниця Запорізької військової адміністрації.

Також вона додала, що рідних Аліси вже розшукали і незабаром малечу передадуть на виховання її рідним, які перебувають у більш безпечному регіоні України.

Про долю матері Аліси відомо лише, що її окупанти відправили у фільтраційний табір. Про те, де саме зараз жінка, поки немає інформації.

Нагадаємо, що саме Аліса – це та дівчинка, яка кілька тижнів тому передала щемливе послання з бомбосховища заводу "Азовсталь". Малеча просила, щоб її евакуювали зі знищеного росіянами міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: