fbpx
Сьогодні
16:19 10 Тра 2022

Україна продовжує роботу над процедурою "екстракшн" для захисників "Азовсталі", - Нацгвардія

Фото: Телеграм/"Азов"

Влада України докладає зусилля для застосування до поранених українських військових і медиків з "Азовсталі" процедури "екстракшн"

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Національної гвардії України.

Як зазначили у відомстві, також влада продовжує роботу з евакуації цивільних з території обложеної "Азовсталі" в Маріуполі.

"Президент України особисто, все керівництво держави докладають зусиль для пошуку можливостей для евакуації цивільних з "Азовсталі", написано в повідомленні.

"Увесь військовий гарнізон оборонців! Усі вони герої. Усі вони мають бути врятовані – і це одне із головних завдань, яке має бути вирішене, і не лише на полі бою, а й на міжнародному рівні!", підкреслили у Нацгвардії.

У відомстві наголосили, що українська влада також продовжує працювати над можливістю застосувати процедуру "екстракшн" щодо заблокованих на території заводу поранених, медиків і військових.

Для її реалізації планується залучити світову спільноту.

У Нацгвардії також зазначили, що не можуть повідомляти деталей операцій, оскільки ця інформація корисна противнику.

"Ми не можемо надавати жодної важливої інформації про поточні операції. І за умов воєнного стану інакше не можна.

Окрім того, що це розкриття планів для ворога, ще й з'являються різні фейки та дезінформація, що зводить нанівець цю роботу", наголосили нацгвардійці.

Довідка

Екстракшн (extraction) – це процедура швидкого виведення військових або цивільних з місця ведення бойових дій в безпечне місце із залученням третьої нейтральної сторони і підтримки представників міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, українські захисники більш як два місяці продовжують обороняти "Азовсталь".

З території заводу вдалося евакуювати більшу частину цивільних.

Російські окупанти зробили кілька безуспішних спроб штурму, які супроводжувалися масованими бомбардуваннями і артобстрілами.

Відзначити, на заблокованому заводі "Азовсталь" перебувають більше тисячі українських військових, багато з них поранені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: