fbpx
Сьогодні
12:27 10 Тра 2022

Україна - місце в Європі, де люди помирають через європейські цінності: Кулеба про можливе затягування надання статусу кандидата

English version here

Фото: Укрінформ

Якщо Україна не отримає статус кандидата на вступ до ЄС, то це означатиме обман з боку Євросоюзу – і Україна не збирається це проковтнути

Про це Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив у інтерв'ю "Financial Times", повідомляє "Європейська правда".

Міністр МЗС прокоментував прогноз президента Франції Еммануеля Макрона про те, що на вступ України до ЄС може знадобитися "кілька років".

"Три місяці тому ця країна не мала навіть перспективи членства. Наразі вони обговорюють, скільки часу це займе", сказав Кулеба.

За його словами, зараз найважливішим для України буде набуття у червні статусу кандидата на членство в ЄС. "Тоді ми сядемо з вами і вирішимо решту питань: як, коли і таке інше", додав Кулеба.

Як повідомляла Рубрика, Еммануель Макрон та деякі інші лідери запропонували форми асоційованого членства для України.

Кулеба вважає, що така заміна не може задовольнити Київ.

"Якщо ми не отримаємо статусу кандидата, це означає лише одне: що Європа намагається нас обдурити. І ми не збираємося це проковтнути. Україна – єдине місце в Європі, де люди помирають через цінності, на яких ґрунтується ЄС. І я вважаю, що це слід поважати",  заявив глава МЗС України.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон запропонував створити новий формат співпраці європейських держав, який був би відкритим у тому числі для України та Британії.

Президент Франції зазначив, що Україна "з її боротьбою і сміливістю, серцем вже є членом нашої Європи, нашої родини, нашого союзу", але зазначив, що приєднання до ЄС потребує часу.

Як повідомляла Рубрика, напередодні Україна завершила заповнення другої і фінальної частини опитувальника для отримання статусу країни-кандидата на членство.

Єврокомісія планує висловити свою думку щодо відповідей України в червні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: