fbpx
Сьогодні
14:34 10 Тра 2022

Угорщина запевнила, що не блокуватиме членство України в ЄС, - посол

English version here

Надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто запевнив, що його країна не буде блокувати членство України в ЄС

Про це він сказав в інтерв'ю в ефірі телеканалу "Еспресо", повідомляє Рубрика.

Таку заяву за власною ініціативою посол зробив наприкінці розмови.

Запитання від ведучого з цього питання не прозвучало.

"Наприкінці я хочу запевнити вас у тому, що коли почнуть розглядати питання членства України в Європейському Союзі, Угорщина підтримає його", сказав Ійдярто.

Також посол Угорщини дав відповідь на питання про позицію угорського уряду щодо російської агресії в Україні.

"Росія є країною-агресоркою, військовим агресором. І ми повністю підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України.

Ми повністю засуджуємо всі порушення прав людини щодо громадян України. Ми закликаємо міжнародну спільноту, а також українську сторону провести розслідування цих порушень.

Ми виступаємо за мир і… як би сказати… підтримуємо кроки Європейського Союзу задля того, щоб допомогти Україні досягти миру", наголосив Ійдярто.

Нагадаємо, що наразі європейські дипломати ведуть жорсткі переговори щодо нового, вже шостого пакета санкцій проти рф. У ньому, зокрема, розглядають поетапну відмову від російської нафти.

Та за даними ЗМІ, ідеї нафтового ембарго протистоять Угорщина та Словаччина. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан навіть порівняв ембарго з "атомною бомбою" для угорської економіки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: