fbpx
Сьогодні
16:36 10 Тра 2022

Ракетний обстріл Одещини на 9 травня: пошкоджені бази відпочинку, склади та ТРЦ

Прокурори Одещини розпочали досудові розслідування за фактами масованого ракетного обстрілу загарбниками об'єктів цивільної та туристичної інфраструктури на території регіону, вчиненого 9 травня.

Про це повідомляє пресслужба облпрокуратури.

"Розпочато досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України)", – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 9 травня збройні сили рф, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, завдали масованих ракетних ударів по об'єктах цивільної та туристичної інфраструктури в Суворовському районі Одеси, Одеському та Білгород-Дністровському районах області.

Зазначається, що від вибуху ворожої ракети на території складського приміщення у Суворовському районі один чоловік загинув та ще двоє людей отримали поранення. Внаслідок обстрілу та пожежі суттєвих руйнувань зазнали складські та адміністративні приміщення. А в Одеському районі пошкоджені будівлі ТРЦ "Рів'єра", трьох мирних мешканців госпіталізовано до лікарні з пораненнями, загиблих немає. Вибуховою хвилею пошкоджено фасади та вікна житлових будинків поруч з місцем події.

Зазнала ворожих атак туристична інфраструктура у Білгород-Дністровському районі.

Зруйновані та пошкоджені п'ять будівель бази відпочинку та будівлі малого приватного бізнесу в Білгород-Дністровському районі, троє мирних мешканців отримали множинні поранення, загиблих немає.

Будь-які військові об'єкти на даних територіях відсутні. В об'єктах нападу не зберігалось будь-якого військового спорядження, вони не використовувались для військових потреб.

Довідка

російські війська запустили 9 травня по Одесі сім старих радянських ракет, зруйнувавши низку цивільних будівель, які не стосуються військової інфраструктури. Внаслідок обстрілу одна людина загинула, п'ятеро поранені.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: