fbpx
Сьогодні
11:32 10 Тра 2022

Кулеба заявив про зміну цілей України у війні проти росії

Фото: Mads Claus Rasmussen/ЕРА

Україна у випадку перемоги в битві за Донбас хотіла б звільнити усі свої території, окуповані росією

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю "Financial Times".

Він також зазначив, що не виключає і перемовин з росією.

"Картина перемоги – це концепція, що розвивається.

У перші місяці війни перемога для нас виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і розплата за завдані збитки.

Тепер, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що буде вирішальним для подальшої динаміки війни, то, безумовно, перемога для нас у цій війні буде звільненням решти наших територій".

Глава МЗС наголосив, що лише поразка росії дозволить Україні знову відкрити свої чорноморські порти. А також  відновити експортну економіку.

Якщо Київ отримає "ще більше військової підтримки, ми зможемо відкинути їх із Херсонської області, розгромити Чорноморський флот і розблокувати прохід" (до моря – ред.).

Та все ж Кулеба визнав, що кровопролиття може бути занадто великим, і Україні, можливо, доведеться вести переговори про врегулювання.

У такому разі Київ хотів би "підійти до неминучого моменту з найсильнішими картами", сказав він.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський говорив, що перемогою для України буде відступ росії до кордонів і меж, які були до 24 лютого цього року.

Зазначимо, що влада України закликала Захід надати зброю для захисту держави.

В останні тижні західні партнери активно постачають зброю до Україн.

Як повідомляла, Рубрика, 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

"Джо Байден підписав закон про постачання Україні різних видів зброї за ленд-лізом. Підписаний 9 травня", – повідомили у Вашингтоні.

Ленд-ліз діяв під час Другої світової війни і давав США змогу оперативно надавати союзникам зброю та інше. Ленд-ліз означав перемогу над нацистами під час Другої світової. Він означає перемогу й над нацистами сучасності.

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський подякував Президенту США Джо Байдену за підписання закону про ленд-ліз для України і назвав це історичним кроком.

"Вдячний Президенту США Джо Байдену і народу за підтримку в боротьбі за нашу свободу та майбутнє. Підписання сьогодні закону про ленд-ліз – історичний крок. Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі. Як і 77 років тому", – зазначив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: