fbpx
Сьогодні
07:41 10 Тра 2022

Байден вважає, що у путіна нема можливості вийти з війни

Президент РФ володимир путін став заручником війни

Про це заявив президент США Джо Байден, якого цитує Reuters.

Він зазначив, що у глави країни-агресора немає можливості вийти з війни з Україною.

Байден назвав путіна дуже обачливим.

Президент США наголосив, що його непокоїть, що "зараз у нього (Путіна) немає виходу (з цього становища)".

Байден сказав, що намагається зрозуміти, що з цим робити.

Зазначено, що путін помилково припускав, що вторгнення в Україну призведе до розколу НАТО та ЄС, натомість, США та багато європейських держав прийшли на допомогу Україні.

Як повідомляла, Рубрика, 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

"Джо Байден підписав закон про постачання Україні різних видів зброї за ленд-лізом. Підписаний 9 травня", – повідомили у Вашингтоні.

Ленд-ліз діяв під час Другої світової війни і давав США змогу оперативно надавати союзникам зброю та інше. Ленд-ліз означав перемогу над нацистами під час Другої світової. Він означає перемогу й над нацистами сучасності.

В тексті документу йде мова про надання президенту США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для "захисту цивільного населення від російського військового вторгнення" та для інших цілей.

  • Після ухвалення акту голова Білого Дому зобов'язаний впродовж 60 днів встановити прискорені процедури для доставки продукції.
  • Закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить нам вибити російську армію з наших територій.
  • Також потрібно розуміти, що ленд-ліз означає впевненість США в перемозі України над росією.

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський подякував Президенту США Джо Байдену за підписання закону про ленд-ліз для України і назвав це історичним кроком.

"Вдячний Президенту США Джо Байдену і народу за підтримку в боротьбі за нашу свободу та майбутнє. Підписання сьогодні закону про ленд-ліз – історичний крок. Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі. Як і 77 років тому", – зазначив Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: