fbpx
Сьогодні
20:06 09 Тра 2022

Українська посівна проходить повільніше на 20-30%, - Мінагрополітики

Фото Reuters

Посівна кампанія в Україні відбувається досить активно, але на 20-30% повільніше, ніж зазвичай. Складнощі пов'язані з логістикою та браком палива.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський на брифінгу в «Медіацентрі Україна — Укрінформ».

«Складнощі виникають і з кількістю техніки (велика її кількість на фронті), комендантською годиною та зберіганням посівного матеріалу та палива», — повідомив він.

Також, за словами міністра, вливає на посівну й погода. Зменшується посів основної культури — кукурудзи. Щоб зекономити, фермери сіють інші ярі культури (наприклад, пшеницю), а також соняшник і сою.

Міністр розповів, що держава виділяла аграріям певні кредитні кошти. Заставою можуть бути не лише гроші, але й зерно.

«Держава запропонувала агропідприємствам брати кредити. Для цього треба було лише 20% застави, решту суми покриває держбюджет. Загальна сума кредитів склала приблизно 17 млрд», — наголосив міністр.

За його словами, коли зникли звичні логістичні шляхи через моря, виникла необхідність будувати нові, для чого доводиться домовлятися з іншими державами. Фермери роблять все, що від них залежить і працюють, як можуть. А будувати нову логістику взялася держава.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: