fbpx
Сьогодні
Відеозвернення 23:55 09 Тра 2022

Ще один крок до ЄС. Зеленський розповів, що Україна передала Єврокомісії другу частину опитувальника

English version here

Фото: Рresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що розраховує на надання Україні статусу кандидата у члени Євросоюзу у червні.

У новому зверненні глава держави наголосив, що 9 травня Україна передала другу частину заповненого опитувальника, необхідного для набуття статусу кандидата на членство, що зазвичай займає багато місяців.

«…Ми зробили все за лічені тижні… Розраховую в червні отримати позитивну відповідь щодо набуття нашою країною статусу кандидата на членство в ЄС», — сказав президент.

28 лютого президент України Володимир Зеленський підписав заявку на вступ України до ЄС. Він казав, що після повномасштабного вторгнення РФ Україна звернеться до Євросоюзу щодо невідкладного вступу за новою спеціальною процедурою.

21 березня стало відомо, що Єврокомісія розпочала роботу над висновком щодо членства України в ЄС. За словами Зеленського, висновок Європейської комісії буде підготовлено протягом кількох місяців. Він буде рекомендацією для Ради ЄС, яка має ухвалити рішення про наступні кроки.

Під час візиту до Києва 8 квітня Урсула фон дер Ляєн передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник про відповідність України Копенгагенським критеріям — це необхідний етап для набуття статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Слідом за Україною опитувальники отримали Молдова і Грузія.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що Україна розраховує набути статусу кандидата на членство в Євросоюзі не пізніше червня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: