fbpx
Сьогодні
17:08 08 Тра 2022

Зеленський зустрівся з президенткою Бундестагу: про що говорили

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Бербель Бас, яка відвідує Київ.

Глава держави відзначив важливість її візиту в Україну у цей складний час і в особливий день – День пам'яті та примирення.

Володимир Зеленський подякував Німеччині за підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Президент наголосив, що Україна очікує від Німеччини сильного та впевненого лідерства у допомозі нашій країні в боротьбі з російським агресором.

Сторони обговорили насамперед подальше оборонне сприяння Україні з боку Німеччини, а також посилення санкцій проти російського агресора.

Глава держави відзначив ухвалення Бундестагом резолюції із закликом до уряду Німеччини розширити й пришвидшити надання Україні важкого озброєння.

Окрему увагу було приділено руху нашої держави до членства в ЄС. Володимир Зеленський висловив переконання у підтримці офіційним Берліном надання Україні статусу кандидата.

Глава держави висловив подяку Німеччині за фінансову підтримку економіки України та закликав відіграти провідну роль у відбудові зруйнованих російською армією українських територій.

Зі свого боку Бербель Бас подякувала Володимиру Зеленському за зустріч. Вона зазначила, що для неї дуже важливо саме 8 травня бути в Україні та мати можливість вшанувати пам'ять жертв Другої світової війни.

Як повідомляла Рубрика, до Львова приїздили актори Лієв Шрайбер та Анджеліна Джолі.

Їм довелося спускатися у сховища під час повітряних тривог.

"Коли я кілька днів тому була у Львові, мені показали "особливий камінчик", знайдений маленькою дівчинкою.

Маленька дівчинка, яка знайшла його, не зрозуміла, що камінчик, із яким вона гралася, насправді був уламком шрапнелі від бомби.

Він лежить на твоїй долоні, зазубрений і важчий, ніж можна було очікувати. Його блиск та незвичайний вигляд, мабуть, привернули увагу дитини", написала Анджеліна.

Також, 8 травня до Києва приїхав ірландський музикант Боно з U2 та виступив перед мешканцями в метро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: