fbpx
Сьогодні
21:23 08 Тра 2022

Слова Допомагають: могилянці створили телеграм-бот для психологічної підтримки

Могилянці створили телеграм-бот для психологічної підтримки "Слова Допомагають

Команда Центру психічного здоров'я НаУКМА та факультету інформатики CyberFI НаУКМА створила безкоштовний телеграм-бот @WordsHelpingBot для цілодобової психологічної допомоги українцям у смартфоні

Кожний українець щодня переживає різний спектр емоцій та відчуттів. Такі стрибки характерні, зважаючи на високий рівень стресу, з яким доводиться стикатись під час війни. Ми опинились у різних умовах в тилу чи в епіцентрі бойових дій. І важливо знизити рівень напруження й налаштувати свою психіку так, щоб принести якомога більше користі собі, близьким й країні. 

Телеграм-бот @WordsHelpingBot створили, щоб українці мали цілодобовий доступ до безплатної анонімної психологічної допомоги. Він розповідає про різні стани й емоції та підказує, як можна допомогти собі самостійно, якщо зараз немає змоги звернутись до психолога. Страх, тривога, паніка, апатія, рухове збудження, гнів, злість, агресія, істерика, нервове тремтіння, плач, відчуття провини/сорому – на усі ці відчуття у чатботі є поради, які можна застосувати у цей конкретний момент. 

Також розробники наповнили @WordsHelpingBot словами підтримки реальних людей. Все, що необхідно, – це сказати ботові, як ви почуваєтесь, й він обере для вас необхідні слова. 

Крім того, @WordsHelpingBot дає інструкції, як коректно розмовляти із іншими людьми, якщо ви помітили, що їм необхідна допомога. Він навчає, як коректно встановити контакт та чого робити не можна, щоб не перейти особисті кордони людей.

Щоб скористатись ботом, необхідно ввести у пошуці телеграма: @WordsHelpingBot

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: