fbpx
Сьогодні
14:20 08 Тра 2022

Україна говорить з Хорватією однією мовою: Зеленський та Пленкович поспілкувалися з представниками ЗМІ

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович за підсумками зустрічі поспілкувалися з представниками ЗМІ

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм ОПУ.

Як зазначив Глава країни, Україна говорить з Хорватією однією мовою.

"Мовою цінностей та боротьби за свободу.

Обговорили з Прем'єр-міністром Андреєм Пленковичем посилення санкційного тиску на росію, взаємодію для відновлення нормального життя в деокупованих районах нашої країни.

А також Інтеграцію України до ЄС, захист енергетичної свободи Європи. Дякую за змістовні перемовини!", зазначив президент України.

Як повідомляла Рубрика, до Києва прибули з візитом прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович та міністр закордонних справ Гордан Грлич Радман.

Пленкович прибув до Києва вранці 8 мая та має заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єром Денисом Шмигалем, спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

Як наголошують, на зустрічах планують обговорювати наслідки російської агресії для України, подальшу підтримку з боку Хорватії та просування України на шляху до ЄС.

Останній раз перед цим Пленкович був в Україні у грудні 2021 року.

Як повідомляла Рубрика, також 8 травня до Києва прибула спікерка німецького Бундестагу.

"Президент Бундестагу Бербель Бас починає свій візит до Києва. Сьогодні, 8 травня, вона вшанує пам'ять всіх жертв Другої світової війни і нацистської тиранії і проведе політичні переговори", — написав Брісс.

Як повідомляла Рубрика, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, у якій отримав запрошення приїхати в Україну.

Також як писала Рубрика, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок має "швидко" приїхати до України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: