fbpx
Сьогодні
10:31 08 Тра 2022

Байден і Трюдо скоординували кроки щодо притягнення росії до відповідальності за агресію проти України

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели телефонну розмову, у якій головною темою була війна росії проти України

Про це повідомили за підсумками розмови, пише "Європейська правда".

"Ми сфокусувалися на протиправному вторгненню РФ в Україну і нашій триваючій скоординованій реакції. Ми налаштовані підтримувати українців і притягати російський режим до відповідальності.

Завтра ми говоритимемо про це з іншими лідерами Групи семи", розповів Джастін Трюдо.

"Лідери підкреслили рішучість продовжити притягнення РФ до відповідальність за її варварські вчинки в Україні та обговорили триваючі зусилля щодо безпекової допомоги Україні та економічної і гуманітарної допомоги мільйонам українців, які постраждали від бойових дій", повідомляє пресслужба Білого дому.

Говорили також про двосторонні питання, зокрема цьогорічний "Саміт Америк".

Нагадаємо, 8 травня відбудеться відеоконференція лідерів G7, до неї по відеозв'язку також приєднається президент України Володимир Зеленський.

У Білому домі зазначили, що дату зустрічі зумисно обрали перед символічним для росії 9 травня.

Як повідомляла Рубрика, також речниця Білого дому повідомила, що Байден планує підписати закон про ленд-ліз для України 9 травня.

Як писала Рубрика, президент США Джо Байден заявив, що запропонував Конгресу затвердити новий пакет реагування на агресію рф.

Він передбачає виділення 33 млрд доларів для підтримки України.

Як повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський 1 травня провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі, яка прибула до нашої країни з візитом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: