fbpx
Сьогодні
Фото 16:35 07 Тра 2022

Запорізький реставратор готує автомобіль "ЗАЗ-965" до параду перемоги України

Фото: Суспільне

Запорізький реставратор Едуард Колесник готує автівку "ЗАЗ-965" або "горбатий Запорожець" до майбутнього параду перемоги України

З майстром поспілкувалися журналісти Суспільного Запоріжжя.

Як зазначають, "ЗАЗ-965" зараз у процесі відновлення.

Зі слів реставратора, попереду — доопрацювання кузова, потім — шпаклювання й фарбування.

"Старався, аби він залишився в оригіналі. Дверцята, ручки, фари, бампери — все оригінальне", наголошує Колесник.

авто Запорожець

Фото: Суспільне

За словами майстра, "Запорожець" на ходу та у відмінному технічному стані. У мирний час брав участь у виставках та автопробігах.

Майстер повідомив, що двигун у "Запорожцю" із "Volkswagen", об'ємом 1800 кубічних сантиметрів, з автоматичною коробкою передач.

"Так, машина пройшла буквально 100 тисяч кілометрів. Причому по Європі. Тут, тільки-но, дві-три каністри", зазначив реставратор.

З початку війни в Україні Едуард Колесник відреставрував автівку ззовні: "У мене тут на автівці з'явились цікаві малюночки.

Це всім відомий малюнок "Москва тоне у крові" завдяки нашим Збройним силам. З іншого боку "Відсіч" — твір відомого запорізького художника Сарабаєва".

авто Запорожець

Фото: Суспільне

З початку вторгнення російських військ в Україну, реставратор автівок разом з друзями та знайомими допомагає Запорізькій теробороні та Збройним силам України.

авто Запорожець

Фото: Суспільне

"Продукти, воду возив на блокпости, душ, електростанцію віддали, нагрівачі. Селище Хортиця згуртувалось та багато допомагало нашим захисникам. Перших три тижні ми всі тут були "у милі". Та багато потрібно було допомогти, аби потім спати спокійно", поділився майстер.

Едуард Колесник каже, не заперечуватиме, аби "Запорожець" продовжили розфарбовувати діти та створили на ньому тематичний малюнок для українських захисників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: