fbpx
Сьогодні
16:37 07 Тра 2022

У Стокгольмі частину парку біля російського посольства назвали на честь України

Швеція стала ще однією країною, яка перейменувала ділянку біля російського посольства на честь України. Відтепер частина парку навпроти диппредставництва рф у Стокгольмі зветься "Місцем вільної України" ("Fria Ukrainas plats"). Таке рішення підтримали в Міській раді Стокгольма.

«Перейменування парку — це тривалий символ солідарності міста Стокгольм з українським народом та важлива ознака протидії російському режиму. Сподіваємось, цей крок роздратує працівників посольства та продемонструє наш гнів через насильство, яке коїть росія в Україні», – заявила мер Стокгольма Анна Кеніґ Йерлмір.

Таким чином, Швеція долучилась до низки країн, які висловили солідарність із Україною. Напередодні Ісландія дала ім'я площі біля російського посольства назву "Київ", а ще в перші тижні війни Албанія назвала частину вулиці, де розташоване відомство рф, вулицею Вільної України. У свою чергу, Литва змінила назву вулиці на вулицю Українських Героїв, Латвія – на вулицю Незалежної України, а Норвегія перейменувала площу перед посольством росії на площу України. 

Це стало натхненням для кампанії Ukraine Street, яка закликає місцевих мешканців підтримати перейменування вулиць з посольствами та консульствами росії на вулиці України. Проєкт підтримує Міністерство закордонних справ України. Зараз відповідні ініціативи розгорнуті в понад 50 містах у 35 країнах, невдовзі кампанія розшириться і на країни Азії.  

Кожен українець може допомогти проєкту, якщо запросить своїх рідних і друзів за кордоном підписувати петицію для того міста і країни, де вони перебувають. На сайті https://www.uastreet.world/  зібрані посилання на петиції щодо перейменування вулиць, де розміщуються посольства і консульства держави-агресора в усіх зазначених містах. 

У Стокгольмі частину парку біля російського посольства назвали на честь України

"Місце Вільної України" навпроти російського посольства в Стокгольмі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: