fbpx
Сьогодні
12:30 07 Тра 2022

У Берліні поліція дозволила вшанувати день перемоги з українською символікою, але є умови

Влада Берліна дозволила українську символіку під час пам'ятного заходу до дня закінчення Другої світової війни в Європі

Про це "Європейській правді" розповів активіст Олександр Снідалов, який братиме участь в акції 8 травня.

Цей захід буде проводити українське посольство. Українську символіку дозволять використовувати протягом 1 години.

"І символіку, і присутність дозволили за погодженням з поліцією під час вшанування, яке буде проводити українське посольство", сказав він.

Зі слів Снідалова, акція розпочнеться 8 травня о 12.00 і триватиме близько години, протягом якої дозволене використання української символіки.

Активіст в свою чергу наголосив, що російська символіка війни – символи Z, V, георгіївські стрічки і білі пов'язки – заборонені в усьому Берліні.

"З цікавого. Наші волонтери організували awerness команду, яка мала діяти в цей день попереджаючи українців про можливі провокації і розповідаючи про те як поводити себе під час провокацій.

Ця команда мала носити рожеві жилети. Поліція заборонила використання рожевих жилетів прирівнявши їх до уніформи, носити яку в цей день теж заборонено", розповів Снідалов.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник підтвердив, що посольство отримало дозвіл на акцію з українською символікою, але не вважає, що це вирішує проблему.

"Коли з'явилася інформація про цю заборону, я звернувся до міської влади за роз'ясненням, і мені повідомили, що на офіційні заходи за участю офіційних осіб це не буде поширюватися.

Ми реєстрували лише одну таку церемонію – опівдні 8 травня у Тіргартені, в центрі Берліна. А що робити іншим українцям? У Берліні 15 меморіалів, виходить, що на інших це буде заборонене", наголосив посол.

"Цей виняток так само буде стосуватися і російського посольства та акцій з російськими прапорами", додав Мельник.

Як повідомляла Рубрика, влада федеральної землі Берлін заборонила прапори України та іншу українську символіку на акціях під час пам'ятних заходів 8 та 9 травня, прирівнявши їх до символіки сепаратистів та росії.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник обурився цією забороною і закликав владу Берліна переглянути це рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: