fbpx
Сьогодні
08:32 07 Тра 2022

Чорногорія заявила про підготовку приєднання до всіх санкцій Євросоюзу проти росії

English version here

Новопризначений чорногорський уряд готує пакет впровадження всіх санкцій проти РФ, які раніше були введені Євросоюзом

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на facebook посольства України у Чорногорії.

У відомстві зазначили, що таку заяву міністр закордонних справ Чорногорії Ранко Кривокапич зробив під час візиту до українського посольства.

"У ході бесіди з Тимчасово повіреною в справах України в Чорногорії Наталією Фіялкою шеф чорногорської дипломатії висловив чітку підтримку Україні з боку Уряду Чорногорії, а також українській боротьбі за територіальну цілісність, суверенітет та незалежність проти брутальної російської агресії", повідомляють у посольстві.

До того ж, Кривокапич підкреслив, що "Чорногорія добре розуміє український народ, підкресливши близькість доль двох народів із їхніми "великими сусідами".

Зі слів міністра, допомога нового уряду Україні буде збільшуватися, а також те, що триває підготовка до впровадження Чорногоріє всіх пакетів антиросійських санкцій".

"Як і в кожній великій історичній справі, мова йде не тільки про політику та прагматику. Набагато більше, ніж це – почуття спільних цінностей і сильні емоції до страждань українського народу", резюмував голова чорногорської дипломатії.

Нагадаємо, що раніше проросійський уряд Чорногорії блокував виконання навіть прийнятих санкцій проти РФ.

Ситуація змінилася 28 квітня, коли після майже трьох місяців консультацій було схвалено новий прозахідний уряд, на чолі якого став колишній віцепрем'єр Дрітан Абазович.

Як повідомляла Рубрика, президент США Джо Байден підпише 9 травня законопроєкт про запровадження ленд-лізу для України.

Байден найближчими днями підпише новий пакет озброєнь для України на суму щонайменше $100 мільйонів.

Як писала Рубрика, президент США Джо Байден заявив, що запропонував Конгресу затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачає виділення 33 млрд доларів для підтримки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: