fbpx
Сьогодні
08:05 06 Тра 2022

Оксфордський університет запускає програму стипендій для безкоштовного навчання українських біженців

Оксфордський університет скасує плату за курси та реєстрацію на аспірантуру для українців. Також кожен студент отримає безкоштовне проживання та харчування, а також грант у розмірі 7 500 фунтів стерлінгів

Про це пише inews.co.uk. 

Нова програма почне діяти з вересня. Університет матиме безкоштовні місця на магістерських курсах університету для "висококваліфікованих випускників з України, щоб допомогти цим науковцям "краще зробити свій внесок у відбудову своєї країни". Біженці зможуть подати заявку на однорічний курс із стипендіями, які співфінансують Оксфорд та коледжі-учасники.

"Війна в Україні продовжує спричиняти величезні страждання та довгострокові наслідки для постраждалих. Надихає бачити швидкість і одностайність, з якою коледжі згуртувалися, щоб підтримати цю важливу нову програму. З часом у нас буде багато роботи, щоб зменшити вплив цієї жахливої ​​війни, але ця схема дасть українським студентам шанс відновити своє життя зараз, що є неоціненним", – сказала голова Оксфордської конференції коледжів Джанет Роялл.

Також в університеті повідомили, що працюють над наданням соціальної підтримки, включаючи фінансову підтримку, для нинішніх студентів, які постраждали від війни в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: