fbpx
Сьогодні
22:53 06 Тра 2022

Конференцію лідерів G7 навмисно скликали перед 9 травня, — Білий дім

Фото: Getty Images

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що час відеоконференції лідерів G7 напередодні Дня Перемоги у Росії обрано навмисно.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Я думаю, що ні для кого не повинно бути втрачено значення того, коли за яким графіком, коли відбудеться ця зустріч G7, тобто за день до Дня перемоги в Росії, який президент Путін, безумовно, спроєктував у своєму бажанні відзначити цей день як день, коли він перемагає Україну. Звичайно, він не перемагає", – сказала Псакі.

Щороку в Росії 9 травня відзначається військовим парадом у Москві та промовою Путіна. Деякі офіційні особи США та Заходу вважають, що цього дня Путін може офіційно оголосити війну Україні та повністю мобілізувати свої резервні сили.

"Ця зустріч та розмова в неділю — це можливість не лише показати, наскільки згуртований Захід у протистоянні агресії та вторгнення президента Путіна, а й показати, що єдність потребує роботи, вимагає зусиль, вимагає крові, поту, а іноді й сліз", – додала Псакі.

Також вона заявила, що Президент США Джо Байден підпише 9 травня законопроєкт про запровадження ленд-лізу для України.

Як писала Рубрика, президент США Джо Байден заявив, що запропонував Конгресу затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачає виділення 33 млрд доларів для підтримки України.

Як повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський 1 травня провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі, яка прибула до нашої країни з візитом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: