fbpx
Сьогодні
14:38 05 Тра 2022

Зеленський на конференції донорів розповів про своє бачення "плану Маршалла" для України

English version here

Президент України Володимир Зеленський на міжнародній конференції донорів розповів, якою бачить ефективну допомогу партнерів для відбудови України

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Як закінчиться ця брутальна війна, буде вирішуватися не тільки на полі бою.

Це залежить також від економічної, фінансової, гуманітарної підтримки і здатності забезпечити нормальне життя на звільнених територіях. Відбудувати те, що було зруйноване російською армією.

Свобода має продемонструвати, що захищає і дає більше, ніж тиранія, яка десятиліттями отримувала гроші за продаж нафти, газу та інших ресурсів", наголосив Зеленський.

По-перше, Україна зараз, під час війни, потребує фінансової допомоги, щоб закривати усі соціальні, гуманітарні та військові потреби, зазначив президент.

По-друге, Україні потрібен стратегічний план міжнародної підтримки України – сучасний аналог "плану Маршалла", підкреслив Зеленський.

"Це гроші, технології, фахівці і можливості зростання, необхідні для повернення до мирного життя, модернізації та соціальний розвиток.

Це буде інвестиція у стабільність всієї Центральної та Східної Європи… Відбудова України має стати таким же історичним прикладом з нашого часу, як і відбудова європейських країн після Другої світової", додав Глава країни.

Він зауважив, що якщо допомога буде достатньою і своєчасною, це додатково сприятиме тому, щоб українці, які через війну виїхали за кордон, повернутися на батьківщину.

Президент повторив свою ідею про "патронат" певних країн над областями і містами України, які постраждали від бойових дій у процесі їхньої відбудови.

Як повідомляла Рубрика, конференція донорів проходить у Варшаві.

Її співорганізаторами є Польща і Швеція, у партнерстві з Європрадою та Єврокомісією та за участі ООН.

Захід задуманий як платформа для обговорення допомоги Україні у найближчій та довгостроковій перспективі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: