fbpx
Сьогодні
18:07 05 Тра 2022

ЄС допоможе Україні підтримати дієздатність держави під час війни, – фон дер Ляєн

Європейський Союз разом із партнерами допоможе Україні, яка мужньо бореться проти російського вторгнення, підтримати дієздатність держави та її функцій із виплати заробітних плат, пенсій та надання базових соціальних послуг.

Про це у Варшаві під час брифінгу за підсумками Конференції донорів для допомоги Україні заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє "Укрінформ".

"Ми свідомі того, що уряд України потребує близько 5 мільярдів євро щомісяця, щоб продовжувати рух, сплачувати заробітні плати й пенсії, надавати базові послуги. Разом з нашими міжнародними друзями ми працюємо над тим, щоб підтримати Україну. Великою темою залишається відбудова України, на що знадобляться сотні мільярдів євро. За лідерства України та разом з нею ми будемо працювати над тим, щоб здійснити цю мрію та якомога швидше розпочати (надходження) інвестицій та реформи, щоб ця робота проклала для України шлях у Європейський Союз", – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона нагадала, що з початку російського вторгнення ЄС вже надав Україні близько 4 мільярдів євро у вигляді економічної, бюджетної та гуманітарної допомоги.

Благодійна акція, що відбулася кілька тижнів тому також у Варшаві, дозволила зібрати 1,8 мільярда євро для допомоги переміщеним особам в Україні, і сьогоднішня благодійна акція дозволила зробити ще один великий спільний внесок у ці зусилля.

Окремо Євросоюз виділив 3,5 мільярда євро для бюджетної підтримки країн-членів ЄС, які приймають на своїй території українських біженців.

"Я хочу сердечно подякувати всім європейцям, які відкрили свій розум, свої серця та двері домівок для українських біженців з першого дня. Особливо я хочу висловити пошану народу Польщі, які виявили неймовірну та найкращу солідарність, і вона продовжується щодня", – наголосила президент Єврокомісії.

Довідка

Сьогодні, 5 травня, у Варшаві проходила Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події були прем'єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Міжнародні донори зібрали для України у Варшаві $6,5 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: