fbpx
Сьогодні
21:35 05 Тра 2022

В Угорщині заявили, що готові допомогти відбудовувати Київську область

English version here

Один із розбитих будинків на вулиці Вокзальній

В уряді Угорщини кажуть, що готові допомогти Україні відбудовувати Київську область, а також приймати на лікування українських військових.

Про це сказав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві.

Він зазначив, що його країна засуджує напад росії і підтримує суверенітет України, а ще наголосив, що його країна прийняла 670 тисяч вимушених переселенців з України.

Також Сійярто заявив про готовність його країни надати Україні пакет допомоги та заходів, який загалом оцінюють у 47 млн євро — зокрема Будапешт готовий взяти участь у відбудові школи та шпиталю у Київській області (або ж у будь-якому іншому місці).

Також Сійярто заявив про готовність надати людям, які втекли на захід України від війни, мобільні будинки для тимчасового проживання.

Крім того, Угорщина готова надати тисячу стипендій в угорських вишах для українців, які прибули до країни, та прийняти на лікування 140 дітей з України у своїх спеціальних госпіталях.

Також угорський міністр заявив про готовність лікувати в Угорщині поранених українських воїнів: "Ми готові надати медичну допомогу пораненим українським солдатам в угорських шпиталях без будь-якого обмеження у кількості".

Довідка

Чинна влада Угорщини навіть після 24 лютого займає проросійську позицію, зокрема заважає іншим країнам транспортувати зброю в Україну через свою територію.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто казав, що якщо Угорщина почне постачати зброю ЗСУ — це втягне угорців у війну проти рф.

Водночас наразі Угорщина голосувала за всі пакети санкцій ЄС, накладених на росію, але виступала проти санкцій, спрямованих на імпорт енергоносіїв.

Будапешт також заявляв, що готовий виконати вимоги Москви про оплату в рублях за експорт газу.

Рубрика:
Київ Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: