fbpx
Сьогодні
10:41 05 Тра 2022

В Іспанії правохоронці затримали проросійського блогера Шарія, - СБУ

Фото: МВС

В Іспанії затримано проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює у державній зраді

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм пресслужби МВС.

Як зазначають, правоохоронні органи Іспанії затримали А. Шарія 4 травня 2022 року.

Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та у результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців.

Як наголосили в СБУ, це затримання – чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним.

Нагадаємо, що українська спецслужба підозрює А. Шарія у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:

  •  ст. 111 (Державна зрада)
  • ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

На переконання слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв'ю та виступах А.Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України.

Минулого року йому було оголошено про підозру.

Продовжуються всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом.

Довідка

16 лютого минулого року блогеру Шарію оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

22 лютого минулого року Шарія викликали для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як приховування від слідства. Тоді адвокати блогера заявляли, що він перебуває на території ЄС і має статус біженця, і його поява в Україні поки що неможлива.

25 лютого в СБУ повідомили, що Шарія оголошено в державний розшук.

2 березня стало відомо, що суд дозволив правоохоронцям затримати Шарія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: