fbpx
Сьогодні
11:18 05 Тра 2022

У Варшаві пройде міжнародна донорська конференція на підтримку України

English version here

У Варшаві на Національному стадіоні відбудеться міжнародна донорська конференція високого рівня з метою збору коштів на підтримку України

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як зазначають у виданні, ініціаторами заходу виступили прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон.

Зустріч відбудеться на рівні глав держави та уряду за участю представників світового бізнесу та фінансових інституцій – партнерів з ЄС, Світового банку, Міжнародного валютного фонду та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Крім того, участь візьмуть представники міжнародних гуманітарних установ, таких як Верховний комісар ООН у справах біженців, Дитячий фонд ООН, Міжнародний комітет Червоного Хреста та Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Партнерами заходу є президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Метою ініціативи є гуманітарна підтримка України.

Польща разом зі Швецією стверджує, що потрібна як негайна допомога, так і довгострокова підтримка.

Тому захід надасть можливість обговорити, як підтримати стійкість українського суспільства та задовольнити його потреби в довгостроковій перспективі, включно з фінансуванням майбутньої відбудови країни.

Ця конференція розпочне серію майбутніх заходів з надання допомоги зруйнованій війною Україні в найближчі місяці.

Як повідомлялося, президент Європейської ради Шарль Мішель вважає, що донорська конференція стане відправною для європейського плану Маршалла для України.

Як повідомляла Рубрика, президент Європейської ради Шарль Мішель також вважає, що треба зачекати "кращого моменту" для внесення до порядку денного для лідерів Євросоюзу розгляд заявки України на членство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: