fbpx
Сьогодні
08:15 05 Тра 2022

Мішель: Євросоюз розгляне заявку України на членство, коли настане "кращий момент"

Президент Європейської ради Шарль Мішель вважає, що треба зачекати "кращого моменту" для внесення до порядку денного для лідерів Євросоюзу розгляд заявки України на членство

Про це він заявив Мішель в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"У Раді я буду зобов'язаний оцінити, коли ми будемо готові включити цю тему до порядку денного Європейської Ради.

Я проконсультуюсь з усіма дійовими особами, щоб оцінити, коли настане кращий момент, і ми будемо готові провести ці дебати на рівні Ради Європи…

Чи це буде в червні чи пізніше – я не можу сказати сьогодні", зазначив президент Європейської ради.

При цьому Мішель нагадав, що заявка України вже проходить усі необхідні процедури у прискореному темпі.

"По суті, за кілька днів після того, як ми отримали заявку, ми швидко ухвалили рішення, доручивши Єврокомісії надати свої висновки. Зазвичай це триває 8-9 місяців. Де-факто рішення було ухвалено за кілька днів", наголосив Мішель.

Президента Євроради запитали, чи можлива ситуація, в якій Україні членство буде надано ще до проведення всіх необхідних реформ.

"Цілком очевидно, що це процес, заснований на реформах, тому що питання про членство пов'язане із загальним підходом до фундаментальних елементів. Це верховенством права, незалежністю правосуддя, боротьбою з корупцією, єдиним ринком, економічними реформами", підкреслив Мішель.

Нагадаємо, що Мішель виступає за конфіскацію активів росіян, які перебувають під санкціями, з метою подальшого їх використання для відшкодування збитків, завданих росією у війні проти України.

Як повідомляла Рубрика, до кінця червня Європейська комісія повинна оголосити перші висновки щодо статусу кандидата для України, після чого це питання буде включене в порядок денний Європейської ради.

"На кінець червня буде вже оголошення перших проміжних висновків і можемо це поставити на порядок денний Європейської ради, щоб була політична дискусія, щоб був діалог, щоб був поступ", – сказав очільник Євроради.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: