fbpx
Сьогодні
20:24 05 Тра 2022

Британія запровадила санкції проти найбільшого виробника сталі в росії

Велика Британія запровадила санкції проти міжнародної гірничо-металургійної корпорації Evraz, що належить російським власникам.

Про це йдеться у заяві на сайті британського уряду.

"Сьогодні (четвер, 5 травня – ред.) уряд Великої Британії оголосив про введення санкцій проти Evraz plc. Металургійна і гірничовидобувна компанія працює в галузях, що мають стратегічне значення для уряду росії", – йдеться у заяві.

Як зазначається, Evraz plc виробляє 28% всіх залізничних коліс і 97% залізничних колій в росії. Це має життєво важливе значення, оскільки росія використовує залізницю для переміщення ключових військових поставок і військ на лінію фронту в Україні, зауважив британський уряд у заяві.

"Поряд з існуючими заходами, ця дія ще більше буде стримувати компанії, що працюють у стратегічних секторах росії. Сьогоднішнє заморожування активів означає, що жоден громадянин або компанія Великої Британії не можуть вести з ними бізнес… Ці санкції ще більше підірвуть фінансові резерви путіна та економіку та підтримають подальший опір України", – йдеться у заяві.

Співвласником Evraz є Роман Абрамович.

Наголошується, що після вторгнення росії в Україну Британія наклала санкції на понад 1000 осіб і понад 100 компаній.

Зазначимо, що сьогодні стало відомо, що уряд Великої Британії виділив ще 45 млн фунтів стерлінгів для найбільш уразливих людей, які постраждали від війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: