fbpx
Сьогодні
22:49 04 Тра 2022

Зеленський попросив генсека ООН сприяти в евакуації з "Азовсталі"

Президент України Володимир Зеленський у розмові з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем попросив сприяти в евакуації з комбінату "Азовсталь" поранених.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Зазначається, що Президент провів телефонну розмову з Гутеррешем, під час якої обговорили перший етап евакуації цивільних з "Азовсталі" та подальшу співпрацю в цьому напрямку.

Зеленський поінформував Гутерреша про успішне проведення першого етапу, під час якого з "Азовсталі" вдалося вивезти 121 людину, та висловив сподівання на успішне продовження евакуаційної операції.

Глава держави висловив подяку особисто генеральному секретарю ООН за його зусилля з евакуації українських громадян з "Азовсталі".

Він звернувся до Гутерреша з проханням сприяти у вивезенні з "Азовсталі" усіх поранених.

"Під загрозою – життя людей, які залишаються там. Для нас важливий кожен і кожна. Просимо вашого сприяння у їх порятунку»", – сказав Зеленський.

Президент України подякував ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста, які продемонстрували можливість досягнення прогресу в найскладніших гуманітарних кризах.

"Про роль ООН та МКЧХ у цьому дізнався весь світ. Це продемонструвало, що міжнародні організації можуть бути дієвими", – зазначив глава держави.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: