fbpx
Сьогодні
12:41 04 Тра 2022

Українська розвідка повідомила про підготовку російських окупантів святкувати 9 травня у Маріуполі замість Донецька

Російські загарбники планують "святкування" Дня перемоги у зруйнованому Маріуполі замість Донецька

Про це інформують Головне управління розвідки Міноборони України, ТАСС.

Як зазначають у проросійському виданні, пропагандисти також заявляють, що 9 травня буде "свято" в окупованій Михайлівці Запорізької області.

У розвідці повідомили, що у зруйнований Маріуполь прибув перший заступник глави адміністрації президента росії, відповідальний за питання внутрішньої політики РФ, Сергій Кирієнко.

Відомо, що віднедавна саме він став новим кремлівським куратором питань щодо ОРДЛО.

Як наголосили розвідники, основним завданням путінського чиновника є підготовка "урочистих заходів" 9 травня.

Відомо, що рашисти відмовляються від проведення "свята" в окупованому Донецьку, в тому числі імітації "військового параду". Наразі в ОРДЛО не проводиться підготовчих робіт з цих питань.

У розвідці додають, що Маріуполь має стати центром "урочистостей".

З цією метою в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів".

За даними українських розвідників, пропагандисти планують показати росіянам сюжети про "радість" місцевих жителів від зустрічі з окупантами.

Для підготовки відповідних матеріалів Маріуполь відвідували російський пропагандист Володимир Соловйов та очільник окупаційної адміністрації Донецька Денис Пушилін.

Тим часом міністр оборони РФ Сергій Шойгу на селекторній нараді заявив, що Маріуполь "перебуває під контролем російської армії" і там "налагоджується мирне життя".

Нагадаємо, що в бомбосховищах заводу "Азовсталь" у Маріуполі досі залишаються українські захисники та мирні жителі, 3 травня російські війська штурмували завод.

Водночас, російський ТАСС повідомляє, що "День Перемоги вперше за останні роки відзначать у селищі Михайлівка Запорізької області України, зараз його готують до свята". Там нібито пройде і хода "Безсмертного полку".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: