fbpx
Сьогодні
16:42 04 Тра 2022

Із селища Старий Салтів на Харківщині евакуація поки неможлива, – голова ОВА

Із селища Старий Салтів на Харківщині планувалася евакуація, однак поки що через постійні обстріли вона є неможливою.

Про це заявили голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта у коментарі Суспільному.

"Зараз у нас люди питають і про Старий Салтів. Не можна поки що проїхати, тому що там ідуть обстріли", – сказав Синєгубов.

"Ми не посилаємо туди організовано евакуаційні автобуси. Ми планували — на вчора, на сьогодні, однак та військова обстановка, яку ми наразі маємо, не дозволяє нам це зробити", – зазначив він.

Питання щодо підконтрольності Збройним силам України тих чи інших населених пунктів на Харківщині голова ОВА не коментує.

За його словами, навколо населених пунктів у бік Старого Салтова тривають бої.

"Звільнити населений пункт — це 30%. 70% — наші хлопці його намагаються втримати і закріпити там свої позиції. Ми зараз не можемо говорити, це наш населений пункт чи ні", — сказав Синєгубов.

Як розповів Суспільному директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта, 4 травня під обстріл у Старому Салтові потрапили двоє працівників швидкої.

"Двоє співробітників центру з пункту базування вибралися звідти за допомогою волонтерів, певне майно забрали, але автівка була сьогодні вранці значно пошкоджена. Ті світлини, які вони надали, свідчать про те, що автівка у використанні непридатна", — сказав Забашта.

Зазначимо, що 1 травня Синєгубов повідомляв, що росіяни зазнали великих втрат в районі селища Старий Салтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: