fbpx
Сьогодні
22:31 03 Тра 2022

Зеленський обговорив із Дудою важливі питання підтримки України

English version here

Фото: ОПУ

Володимир Зеленський привітав Анджея Дуду з 231-ю річницею конституції Республіки Польща, а також обговорив із ним важливі питання підтримки України під час війни.

Зеленський провів із Дудою телефонну розмову, передає прес-служба ОПУ

"Демократичні цінності й традиції, прагнення до справедливості об'єднують наші держави й народи. Сьогодні ми відчуваємо сильну лідерську підтримку Польщі в самовідданій боротьбі українського народу на захист європейських цінностей. Цінуємо це", – наголосив Президент України.

Зеленський поінформував президента Польщі про перебіг опору російському агресору на фронті та про трагічну ситуацію в Маріуполі.

Співрозмовники обговорили подальшу оборонну допомогу Україні. Глава Української держави особливо відзначив вагомий внесок Польщі в цьому напрямі.

Окрему увагу лідери держав приділили подальшому санкційному тиску на росію, що має посилюватися й розширюватися.

"росія вже розпочала енергетичну війну проти Польщі та всієї Європи. Держави ЄС мають позбавитися енергетичної залежності від рф», – акцентував Президент України.

Водночас Зеленський поінформував польського колегу про початок роботи з повоєнної відбудови України. У цьому контексті він подякував Польщі за ініціативу провести спільно з урядом Швеції та керівництвом Єврокомісії Міжнародну донорську конференцію високого рівня для України, у якій візьме участь Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Глава Української держави також відзначив ключову роль Польщі в підтримці руху України до членства в ЄС і висловив переконання, що Брюссель оперативно ухвалить усі необхідні рішення.

Президенти також обговорили питання всебічної допомоги, яку уряд і народ Республіки Польща надають мільйонам українців, котрі знайшли тимчасовий прихисток від агресії на території сусідньої країни.

Зеленський окремо подякував за підтримку особисто Дуді та його дружині Агаті.

Глава держави також запросив президента Польщі виступити у Верховній Раді України.

Як повідомлялося, Польща відзначає у вівторок, 3 травня, 231-шу річницю з дня проголошення першої конституції країни.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: