fbpx
Сьогодні
16:37 03 Тра 2022

Верховна Рада остаточно заборонила діяльність проросійських партій

Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій в Україні вже остаточно

Про це інформують нардеп Ярослав Железняк у Telegram, сайт ВР.

Як зазначив народний депутат, законопроєкт 7172-1 про заборону діяльності проросійських партій було прийнято на засіданні у вівторок в цілому.

За це проголосували 330 депутатів.

Відповідно до проекту закону, йдеться про політичні сили, які заперечують збройну агресію проти України, у тому числі шляхом подання збройної агресії РФ проти України як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни.

Також закон говорить, що йдеться і про заперечення політсилами тимчасової окупації частини території України.

Водночас на сайті Верховної Ради повідомляється, що законопроєкт було прийнято. Зазначено також, що у вівторок депутатам надано порівняльну таблицю до другого читання.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, у березні Рада нацбезпеки та оборони призупинила діяльність в Україні партій, які мають зв'язки з росією.

До них відносяться: "Опозиційної платформи – За життя", "Партії Шарія", "Наші", "Опозиційного блоку", "Лівої опозиції", "Союзу лівих сил", "Держави", "Прогресивної соціалістичної партії України", "Соціалістичної партії України", партії "Соціалісти" та "Блоку Володимира Сальдо".

14 квітня фракція проросійської "Опозиційної платформи – За життя" припинила роботу в парламенті.

25 народних депутати від фракції "Опозиційна платформа – За життя", чию діяльність призупинила РНБО, створили свою депутатську групу і назвали її "Платформа за життя та мир".

Більше новин слідкуйте тут: ukr.net

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: