fbpx
Сьогодні
10:38 03 Тра 2022

Шольц визнав, що не їде до Києва через зірваний візит Штайнмаєра в Україну

Фото: Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не хоче їхати до Києва, поки там не побуває президент Франк-Вальтер Штайнмаєр

Про це, як пише Рубрика, повідомляє Tagesschau.

Нагадаємо що канцлера Олафа Шольца протягом тижнів критикували за його дії під час війни в Україні.

Він довго вагався щодо поставок важкого озброєння до України та минулого тижня стався розворот і було позитивне рішення щодо поставок зенітних танків.

Також Шольца критикують, що, на відміну від багатьох інших західних керівників, він ще не приїхав до Києва, щоб показати свою підтримку президенту України Володимиру Зеленському.

На запитання у програмі ZDF, коли він поїде в українську столицю, канцлер сказав, що все ще вважає "досить безпрецедентною подією" те, що федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр "був виключений". "Це заважає справі", – зазначив Шольц.

Як повідомляла Рубрика, у середині квітня візит Штайнмаєра зірвався, оскільки українська сторона його не запросила. Він хотів поїхати до Києва з главами держав Польщі, Латвії, Естонії та Литви, які зрештою виїхали без нього.

Посол України Андрій Мельник різко розкритикував відмову Шольца їхати до Києва.

"Грати в ображену сосиску – звучить не дуже по-державницьки. Йдеться про найжорстокішу війну на знищення з часів нападу нацистів на Україну, це не дитячий садок", заявив він.

Шольц зазначив, що не можна сказати такій країні, як Німеччина, "яка надає стільки фінансової допомоги, стільки військової допомоги, яка потрібна, коли йдеться про гарантії безпеки, які важливі для України в майбутньому", що "президент не може приїхати".

Він не заперечив, коли заступник головного редактора ZDF Беттіна Шаустен, яка брала у нього інтерв'ю, зауважила, що "першим до Києва має поїхати президент, а потім, мабуть, і ви поїдете".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: