fbpx
Сьогодні
08:02 03 Тра 2022

Найнижча форма расизму та брехні: Держдеп відреагував на слова Лаврова про Зеленського

Фото: Associated Press

Висловлювання глави МЗС росії лаврова про євреїв та українського лідера Володимира Зеленського є проявом "найнижчої форми расизму, пропаганди та брехні"

Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс на брифінгу у Вашингтон, цитує Рубрика.

"Заява міністра закордонних справ Лаврова дійсно є проявом найнижчої форми расизму, найнижчої форми пропаганди, найнижчої форми підступної брехні", зазначив Держдеп.

Прайс також підтримав міністра закордонних справ Ізраїлю, який назвав висловлювання Лаврова такими, що не можна пробачити.

Як вважає речник Держдепу, заява Лаврова та поведінка представників російської влади "доводить, що немає ніякого дна, коли справа доходить до того, як низько вони можуть опуститися".

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, Лавров в інтерв'ю італійцям заявив про Зеленського:

"Він висуває аргумент: яка у них може бути нацифікація, якщо він єврей. Можу помилятися, але у Гітлера також була єврейська кров. Це абсолютно нічого не значить. Мудрий єврейський народ говорить, що найбільш затяті антисеміти – як правило, євреї".

Як пізніше писала Рубрика, голова МЗС Ізраїлю Яїр Лапід відреагував на слова російського міністра і заявив, що вони є "обурливі і є грубою історичною помилкою". МЗС Ізраїлю викликало російського посла.

Як потім інформувала Рубрика, голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що слова Лаврова образливі і для президента України Володимира Зеленського, і для Ізраїлю та всього єврейського народу.

Президент Володимир Зеленський вважає, що "випад" російського міністра свідчить про спробу керівництва РФ перекласти на єврейський народ провину за злочини нацистів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: