fbpx
Сьогодні
16:21 02 Тра 2022

У Рубіжному жителі міста на межі гуманітарної катастрофи, евакуацію вкотре зірвано

У Рубіжному на Луганщині російський агресор постійно обстрілює гуманітарний штаб, жителі міста вже на межі гуманітарної катастрофи. Евакуацію з міста вкотре зірвано.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграмі.

"Росіяни безперервно обстрілюють Рубіжне: евакуацію вкотре зірвано, у будівлі гуманітарного штабу небезпечно перебувати… Через постійні обстріли ворога жителі Рубіжного стали на межу гуманітарної катастрофи", – написав очільник області.

Він зазначив, що коли востаннє, тиждень тому, діставалися евакуаційним транспортом до Рубіжного та рятували людей, то завезли кілька тонн їжі. Пізніше до міста надійшов додатковий продуктовий вантаж. Однак російські загарбники обстрілюють цю частину міста безперервно.

"Зараз туди практично неможливо доїхати уцілілим. В гуманітарному штабі небезпечно перебувати навіть декілька хвилин, не те що нормально працювати – рятувати людей і розподіляти допомогу", – пояснив Гайдай.

Він додав, що в інших громадах Луганщини ситуація із доставкою гуманітарної допомоги контрольована.

"Навіть у віддалених районах області на складах штабів є необхідний запас продуктів", – запевнив керівник ОВА.

Довідка

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні. За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося понад 60 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: