fbpx
Сьогодні
11:29 02 Тра 2022

Шольц заявив, що ЄС незабаром покінчить із енергетичною залежністю від росії

Фото: Reuters

Багато країн запровадили жорсткі санкції проти росії через її війну проти України та змусили ЄС швидкими темпами повністю відмовлятися від російських енергоносіїв.

Про «графік» виходу з енергозалежності розповів канцлер ФРН Олаф Шольц в інтерв'ю Indian Express перед зустріччю у Берліні в понеділок з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

У відповідь на масове і неприйнятне порушення міжнародного права Європейський Союз прийняв – разом із трансатлантичними партнерами – безпрецедентні санкції проти російської федерації та проти осіб, які сприяють цій війні, нагадав Шольц. Багато країн приєдналися до цих санкцій, навіть якщо це обов'язково тягне економічні витрати для них самих, додав він.

"Крім того, зараз ми проводимо дуже амбітну політику, щоб зменшити нашу залежність від імпорту викопного палива з росії. Цього літа ми припинимо імпорт російського вугілля, поступово відмовимося від російської нафти до кінця року і різко скоротимо імпорт газу з росії", – заявив канцлер.

Він підкреслив, що війна, яку росія веде проти України, має серйозні наслідки для світової економіки, впливаючи, наприклад, на постачання пшениці та продовольчу безпеку в усьому світі. Німеччина, як голова G7, підтримує партнерів у послабленні наслідків російської війни для глобальної продовольчої безпеки.

Глава німецького уряду підкреслив, що напад на Україну з боку рф "стоїть на першому місці порядку денного для всієї Європи та за її межами". Ця війна порушує основні принципи Статуту ООН; суверенітет і непорушність міжнародних кордонів.

"Жорстокість російської агресії проти мирного населення в Україні шокує і жахає. Вбивства цивільного населення є воєнними злочинами, і винні повинні бути притягнуті до відповідальності. Я впевнений, що між нашими країнами (ФРН і Індією) існує широка згода з цього приводу", – висловив переконання канцлер.

Шольц, за його словами, закликав і продовжує закликати президента путіна припинити цю війну негайно.

Слід зауважити, що так, як Європа залежить від російських енергоносіїв, так Індія значною мірою залежить від росії щодо військових поставок.

У понеділок у Берліні проходять міжурядові консультації ФРН-Індія, а також переговори голів двох держав.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: