fbpx
Сьогодні
18:27 02 Тра 2022

МЗС України відповіло лаврову на звинувачення в антисемітизмі

Фото: Bogdan Magenta

Міністерство закордонних справ вважає заяву голови мзс рф сергія лаврова про євреїв антисемітською та неприйнятною. Той раніше назвав євреїв найзапеклішими антисемітами.

Коментар МЗС Громадському надав речник Олег Ніколенко.

У відомстві наголошують, що лавров фактично поставив під сумнів існування не лише української нації, а й Голокосту, образивши пам'ять мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів під час Другої світової війни.

«Глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт демонструє всьому світові, що путінська росія цілеспрямовано плекає "вищість" росіян і ненависть до інших народів. Разом ми маємо зупинити росію зараз, поки її агресивна політика не призвела до ще більш катастрофічних наслідків», — зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

В МЗС України висловили солідарність із єврейським народом та закликали уряди держав світу відповісти на такі дії росії. Серед пропозицій — ще більше її ізолювати, накласти ембарго на нафту і газ, а також збільшити військову, фінансову та гуманітарну допомогу для України.

Нагадаємо, лавров заявив, що "найзапекліші антисеміти, як правило, євреї" та порівняв Зеленського з Гітлером.

В Ізраїлі такими словами обурилися. Міністр закордонних справ країни Яїр Лапід у своєму Twitter написав, що лавров припустився грубої історичної помилки.

«Висловлювання міністра закордонних справ лаврова — це обурлива та непростима заява, а також жахлива історична помилка. Євреї не вбивали себе під час Голокосту. Найгірший рівень расизму щодо євреїв — це звинувачувати самих євреїв в антисемітизмі», — оголосив він.

Як пише видання Haaretz, Ізраїль очікує вибачення за коментарі лаврова та викличе посла росії для пояснень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: